Vijest

QUASARR

PROPAGANDA

Datum izlaska: 28. Svibanj 2010
Br. nosioca: 1
Izdano kao: album
Izdavač: Menart Records

Novi album grupe Quasarr njeguje moderan svjetski zvuk s još više orkestracija i elektronike. Na albumu je bend radio pune tri godine zbog težnje ka savršenom zvuku koji će se moći svrstati u korak s recentnim svjetskim produkcijama. Sniman je u Zagrebu, u studiju kod Srđana Sekulovića - Skansija koji je Porinom nagrađen za posljednji album Dine Dvornika 'Pandorina kutija'. Koprodukciju potpisuju Quasarr i Skansi. Moderni ritmovi, moderni pogled na produkciju, moderan pogled na aranžmene - to je cilj koji su si zadali bend i producent. Realizacija albuma zaokružena je masteringom kod Jaya Frigoleta, višestrukog dobitnika Grammyja koji je poznat po suradnji s bendovima INXS, Oasis, Alice in Chains, Black Eyed Peas...

Autorstvo pjesama s novog Quasarrovog albuma 'Propaganda' većinom i dalje potpisuju Filip Frank i Boris Štok. Sam singl 'Propaganda' govori o pritisku medija na čovjeka. Potrošačka i politička propaganda "peru nam mozak" i nametanje upitnih društvenih vrijednosti. Quasarr ovim albumom postavlja pitanje koliko smo daleko spremni ići samo zbog propagande.

Popis pjesama:

1. Electropop
2. Ono što čini te drukčijom
3. Pod prstima
4. Propaganda
5. Pustinje
6. Iluzije
7. Inferno
8. Okus promjena
9. JutroVijest

QUASARR

QUASARR

Datum izlaska: 07. Svibanj 2007
Izdano kao: album
Izdavač: Dop records/Menart

Riječka art pop rock grupa Quasarr ulazi u povijest hrvatske glazbene scene zbog činjenice da su postali jedan od rijetkih izvođača čiji se debitantski album snimao više od godinu dana studijskog rada. Nakon više od godine dana produciranja 10 pjesama u studijima zagrebačkog producenta Denykena, tri najavna singla pjesmama 'Ti', 'Neki drugi svijet', te aktualnog 'Arpeggio/Vrati sve što mi duguješ', debitantski istoimeni album riječkog art pop rock sastava Quasarra u koprodukciji etiketa DOP Records i Menart izlazi na RH tržište u ponedjeljak 07. svibnja 2007. Quasarr su temeljem nastupnog singla 'Ti' i slijednika 'Neki drugi svijet' u kuloarima hrvatske glazbene scene proglašeni jednim od najvećih iznenađenja scene, visoko sofisticiranih i zrelih izvođača.

Još jedan kuriozitet koji svjedoči kako se ne radi o običnom mladom i novom bendu jest podatak kako je pjesmu 'Arpeggio' masterirao u vrhunskom tonskom studiju u Sjedinjenim Američkim Državama, Brad Blackwood, producent i ton majstor etabliran po suradnji s bendovima poput ZZ TOP, Calexico, Evanescence).

Popis pjesama:

1. TI
2. GROOVE
3. ARPEGGIO
4. IDEJE
5. SNOVI
6. LILI
7. JEDNOSTAVNO JOŠ
8. LAŽ
9. NEKI DRUGI SVIJET
10. VILMA
KONCERTI

Šalata - Zagreb Calling, Zagreb

23.06.2016.
 

Pogon kulture, Rijeka

08.04.2016.
 

Dvorana mladosti - Tulum, Rijeka

13.11.2015.
 

Dom sportova - Pozitivan koncert, Zagreb

28.11.2015.
 

Pula - trg

18.12.2015.
 

Judino drvo - Split

05.02.2016.
 

Vintage klub, Zagreb

26.02.2015.
 

SHOP
Quasarr - Sjene

QUASARR
sjene

Format: CD
Cijena: 89,00 kn
KUPI OVDJE

Quasarr - Propaganda

QUASARR
propaganda

Format: MP3
Cijena: 69,99 kn
KUPI OVDJE

Quasarr - Propaganda

QUASARR
quasarr

Format: MP3
Cijena: 59,99 kn
KUPI OVDJE

RECENZIJE
Propaganda
Quasarr