Vijest

Kratka glazbena povijest benda

QUASARR

(citaj: KVAZAR, prema Anic/Goldstein rjecniku stranih rijeci)
Astron - vrlo udaljena nebeska tijela slicna zvijezdama koja emitiraju intenzivnu plavu i ultraljubicastu svjetlost i snazne radiovalove.
KVAZI eng. STELLAR = zvjezdani!

Članovi:

> Filip Frank - gitara,orkestracije, programiranje
> Boris Štok - vokal, tekstovi
> Sergej Hofman - bas
> Hrvoje Šćulac - klavijature, programiranje
> Dino Šimonović - bubanj
> Jelena Fabijan - back vokal

Gostujući članovi:

> Alisa Šepić - violina
> Mia Marić Dugančić - violina
> Alberto Surina - violina

Bend iz Rijeke. Nastaje pocetkom 2000. g.
Te godine biljezi svoje prve nastupe svirajuci repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada. Nakon toga daje naglasak iskljucivo na autorskom radu, te snima niz demo materijala i nastupa po vaznijim klubovima u Hrvatskoj (Zagreb,Zadar,Rijeka,Pula. Slovenija).

Prekretnicu prerdstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta "Inkubator - Aquarius Records" u zagrebackom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom. Drugim mjestom na festivalu bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes kod izdavaca.

Tada slijedi pauza od godinu dana nastala zbog osobnih obaveza i interesa clanova, te od 2004. sve krece iznova. U novoj postavi (uz stari autorski duo Frank - Stok). Novim pristupom glazbi, bend stvara drugacije pjesme, snima videospot za prvi singl "Ti" i priprema se za nastupe u jos boljem i upecatljivijem izdanju koje je logican slijed nove koncepcije s novim instrumentima, zvukovima, stilom koji je mix elektronike (moogovi,loopovi...) i akustike (ak. gitara, klavir, gudaci...).

Zahvaljujuci spontanoj inicijativi Vlade Simcica - Vave (ex Laufer), materijal dolazi u ruke renomiranom zagrebackom producentu Denisu Mujadzicu-Denykenu koji je takoder prepoznao bend i pjesme kao novost i kvalitativni pomak na domacoj glazbenoj sceni. Slijedi susret u Rijeci i dogovor o snimanju spomenute pjesme i potom i ostatka debi albuma. Grupa dolazi u kontakt s Menart i DOP Records s kojima nalaze zajednicke interese i vizije po pitanju suradnje, djelovanja na domacem i potencijalno inozemnom glazbenom trzistu. U nakladi DOP Records ce objaviti tri studijska albuma koji ce biti realizirani u suizdavackoj suradnji diskografskih etiketa DOP Records i MENART. Nakon dva albuma izdana za etiketu Menart, 2013.g. bend potpisuje za Croatia records te ostvaruje suradnju sa Josipom Lisac u pjesmi "Ljubav".

Stvoriti poseban,originalan i u Hrvatskoj rijetko viden audio i vizalni dozivljaj. Zadrzati njegovanje visokih skladateljskih i izvedbenih standarda. Stvarati glazbu onakvom kakvu je grupa dozivljava. Bitan je skladateljski i izvedbeni doprinos. Estetika, u svakom smislu te rijeci. Glazbom, tekstovima, izvedbom i vizualno. Korištenje orkestracija, klasičnih instrumenata (gudači,puhački instrumenti) ..

- 2008. godine bend dobiva brojne nominacije u prestižnim kategorijama , i to; Nominacija za porin (najbolji album alternativne glazbe)
- 2 Nominacije za zlatnu kooglu (najbolji novi izvođač,najbolji dizajn omota albuma)
- Dobitnici nagrade Porin za pjesmu "Ljubav" feat. Josipa Lisac, u kategoriji najbolje vokalne suradnje"


KONCERTI

Šalata - Zagreb Calling, Zagreb

23.06.2016.
 

Pogon kulture, Rijeka

08.04.2016.
 

Dvorana mladosti - Tulum, Rijeka

13.11.2015.
 

Dom sportova - Pozitivan koncert, Zagreb

28.11.2015.
 

Pula - trg

18.12.2015.
 

Judino drvo - Split

05.02.2016.
 

Vintage klub, Zagreb

26.02.2015.
 

SHOP
Quasarr - Sjene

QUASARR
sjene

Format: CD
Cijena: 89,00 kn
KUPI OVDJE

Quasarr - Propaganda

QUASARR
propaganda

Format: MP3
Cijena: 69,99 kn
KUPI OVDJE

Quasarr - Propaganda

QUASARR
quasarr

Format: MP3
Cijena: 59,99 kn
KUPI OVDJE

RECENZIJE
Propaganda
Quasarr